Projektas „Aš – virtuvės Šefas“

2 gruodžio, 2022
Gruodžio 2 d. „Tyrinėtojų“ grupės ugdytiniai su dietiste Erika nusprendė sudalyvauti projekte „Aš – virtuvės Šefas“, kurį surengė Vilniaus lopšelis-darželis „Ąžuolas“. Projekto tikslas ir uždaviniai ( ugdyti vaikų suvokimą apie maisto gamybą, sveiką mitybą, gebėjimą dirbti komandoje) suteikė vaikams progą išbandyti savo jėgas ir turiningai praleisti laiką, gaminant patiekalą iš sveikų ir ekologiškų maisto produktų.
Erika su vaikais gamino visų, didelių ir mažų, pamėgtą patiekalą – picą (iš kulinarinės knygos „Sveiko maisto gamyba“). Pasipuošę virėjo rūbais, su gera nuotaika visi kibo į darbą, susikaupę sekė recepto žingsnius: paruošė ir suminkė picai tešlą, ją iškočiojo, vėliau paspalvino gardžiu pomidorų padažu, papuošė supjaustytais vyšniniais pomidoriukais ir pabaigoje pabarstė mocarelos sūriu. Galiausiai picą „Margaritą“ šovė į orkaitę.
„Tyrinėtojai“ – tikri virtuvės šefai! Pica išėjo kvapni, skani ir svarbiausia – sveikuoliška 😋. Pabaigoje vaikai skanavo savo kūrinį. Juk puikiausias apdovanojimas už sunkų darbą – tai pačių pagamintas gardus picos kąsnelis! 🍕